Home

  Jaarverslag 2014

  In memoriam

  In 2014 heeft de KNLTB met droefheid kennisgenomen van het overlijden van een aantal prominente KNLTB-functionarissen.

  De heer Hans Foekens, Lid van Verdienste van het district Groningen en drager van de Zilveren districtsspeld, is op 78-jarige leeftijd overleden. Hans Foekens was actief als arbitragefunctionaris en als Nationaal Hoofdscheidsrechter op landelijk niveau.

  De heer T.H. Heijne, drager van de Gouden Districtsspeld IJmond en Ridder in de Orde van Oranje Nassau, is op 77-jarige leeftijd overleden. Theo Heijne was sinds 2004 actief binnen het Districtsbestuur IJmond, eerst als penningmeester en later als secretaris. Tot kort voor zijn overlijden heeft Theo Heijne laatstgenoemde functie bekleed.

  De heer Rinus Buytelaar, voormalig bondscoach, is op 87-jarige leeftijd overleden. De heer Buytelaar werkte jaren als KNLTB Bondscoach voor het dames- en herenteam. Door zijn kwaliteit als trainer en coach werd hij door de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren onderscheiden met het predicaat Lid van Verdienste. Door de KNLTB is hij onderscheiden met het Bondsonderscheidingsteken voor de manier waarop hij de tennissport op nationaal en internationaal niveau op buitengewone wijze heeft gediend.

  Mevrouw Jenny Ridderhof-Seven, voormalig tenniskampioen en Tulpdraagster KNLTB is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren zestig was zij een verdienstelijk tennisster en kwam zij op verschillende grandslamtoernooien in actie. In 1963 veroverde ze de nationale titel in het enkelspel. Ze kwam twee keer uit voor de nationale ploeg in de Fed Cup en was later ook captain van het Nederlands damesteam.